Zoek een instituut
Dawning

Dawning

Dawning

Studiebegeleiding van Dawning
Alex Steenbreker verzorgt, onder de vlag van Dawning, trainingen over effectieve zelfstudie aan middelbare scholieren en studenten. Daarnaast begeleidt ze individuele jongeren. De hoofdthema’s waarop deze begeleiding gericht is, zijn studiestrategieën, studiestress, demotivatie, AD(H)D en slaapproblemen. In korte tijd helpt Alex jongeren om duurzaam resultaat te behalen en/of om verdere hulpvragen bij de best passende partij neer te leggen.
Scholen en andere organisaties kunnen contact opnemen om de training effectieve zelfstudie aan hun leerlingen beschikbaar te stellen, zowel gedurende het schooljaar of bijvoorbeeld als onderdeel van een zomerschool. Er is in dat geval ook ondersteuning voor betrokken medewerkers beschikbaar, zodat zowel de zelfstandigheid van scholieren en studenten vergroot wordt, als de effectiviteit van de ondersteuning van medewerkers.
Ouders kunnen hun kind, en studenten kunnen zichzelf, vrijblijvend aanmelden voor de training over effectieve studiestrategieën; bij voldoende bevestigde aanmeldingen in een regio wordt er een training georganiseerd. Aan de training voor minder zelfstandige scholieren, waaronder leerlingen in de brugklas en tweede klas of leerlingen met bijvoorbeeld AD(H)D, doet een ouder zelf ook mee aan de training. Bij de training voor meer zelfstandige scholieren ontvangt u ondersteunende informatie; bij de training voor studenten ontvangen de deelnemers informatie die zij aan ouders kunnen doorgeven.

Over Alex Steenbreker
Alex had zelf als scholier veel moeite met leren leren, maar behaalde haar universitaire bachelor gedrags- en neurobiologie cum laude. Dit deed ze met behulp van studiestrategieën zoals een verbeterde versie van de Leitnerbox, die het inplannen van studiesessies overbodig maakt. Daarnaast is ze oprichtster van Leerpunt ADD en schrijft en spreekt ze over onderwijs en AD(H)D.

Voor meer informatie en vragen bezoekt u www.dawning.nl of @DawningNl op Twitter, Facebook of Instagram of mailt u naar alex@dawning.nl.

Contactgegevens

Achterom 9
1404DZ Bussum

Contactpersoon: Alex Steenbreker

  • 06 12719805
  • www.dawning.nl

Specialisaties

stress, kortdurende persoonlijke begeleiding, leerstrategieën, leren leren, studiestress, demotivatie/motivatie, ADHD/ADD, slaapproblemen, training, hbo, universiteit, studiestrategieën, Trainingen

bel mij terug stuur instituut bericht