Zoek een instituut
PIOS Bussum

PIOS Bussum

PIOS Bussum

 

Zelfvertrouwen brengt ieder kind verder. Met plezier naar school en je ontwikkelen, je talent ontdekken, op weg gaan naar een rol in de maatschappij waarin je waardevol bent, dat is waar het om gaat. Dat is waar onze ruim 120 vakdocenten, orthopedagogen, remedial teachers en studiebegeleiders elke dag aan werken. Dat doen we in het aanvullend en ondersteunend onderwijs dat wij geven op 12 locaties voor studiebegeleiding en vanuit het PIOS Expertisecentrum op zo’n 25 scholen in het PO, VO en MBO.

Bij PIOS Studiebegeleiding geloven we al ruim 20 jaar in de leerkracht van kinderen. Om optimaal te kunnen presteren heeft een kind zelfvertrouwen nodig. Om goede resultaten te kunnen halen, richten we ons op een duurzame verbetering van de leerprestaties. Door naast de stof van vandaag, elk kind vooral te motiveren en leren leren. Ons doel? Zelfstandig lerende leerlingen die ook als het even tegenzit zélf weten hoe ze verder kunnen. Leren kun je leren.

Naast onze vestigingen voor studiebegeleiding hebben we in 2014 het PIOS Expertisecentrum opgezet van waaruit we scholen in het PO, VO en MBO ondersteunen en aanvullen waar de mankracht of het specialisme (even) ontbreekt. Niet praten, adviseren en rapporten schrijven. Nee, wij doen. Wij handelen. Wij geven, steeds vaker ook in samenwerking met gemeentes en jeugdzorg, precies die ondersteuning die nodig is. Ieder kind kansrijk.

Je schooltijd is misschien wel de meest bepalende en vormende tijd van je leven. Kinderen ontwikkelen zich tot jongvolwassenen. Het is prachtig om te zien hoe onderwijsprofessionals en andere betrokkenen elke dag in en om de school werken met leuke, uitdagende en kwetsbare leerlingen aan hun toekomst. De verschuiving van kennis naar vaardigheden en naar het helpen vinden van een bij elk kind passende ‘levenshouding’ is mooi én ingewikkeld. Wij dragen er graag aan bij.

Contactgegevens

Herenstraat 51
1406 PA Bussum

Contactpersoon: Niels Stuijver & Miriam Broekman

  • 035-6931891
  • www.pios.nl

Specialisaties

huiswerkbegeleiding/ studiebegeleiding, bijles, cito/ entreetoets/ NIO begeleiding, diagnostiek, examentraining, remedial teaching, studiekeuze/ beroepskeuze

bel mij terug stuur instituut bericht