Zoek een instituut

Over de LVSI

De LVSi is de belangenbehartiger van instituten voor studiebegeleiding en onderhoudt namens de sector contacten met overheid, politiek, pers, het maatschappelijke middenveld en andere stakeholders. De LVSi helpt de aangesloten instituten bij het ondernemen en bij het aanbieden van betrouwbaar en kwalitatief hoogstaande begeleiding voor scholieren.

De Vereniging bestaat uit grote en kleine bedrijven die onderwijsondersteunende diensten bieden; naast studiebegeleiding – ook wel huiswerkbegeleiding genoemd – bieden ze bijvoorbeeld ook bijlessen, examenbegeleiding en steun bij leerproblemen aan. Veelal gebeurt dit in nauwe samenwerking met scholen. Een mooi en succesvol voorbeeld van dit partnerschap zijn de ‘zomer-, en lentescholen’. Deze worden aangeboden door de overheid en uitgevoerd door onze leden.

Complementair aan het onderwijs

De samenleving is steeds pluriformer en individueler en het is steeds moeilijker voor scholen om al hun scholieren het maatwerk te bieden dat ze wellicht nodig hebben of nodig achten. Daar komen de leden van de LVSi in beeld; onze sector maakt inmiddels een integraal deel uit van het Nederlands onderwijsstelsel en staat nadrukkelijk naast het onderwijs, is er complementair aan. Het zijn zoals de onderwijsinspectie het noemde in haar laatste Onderwijsverslag “aanvullende onderwijsactiviteiten waarvoor ouders zelf betalen”.

Kwaliteit

Een instituut dat aangesloten is bij de LVSI staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit. Ons eigen kwaliteitskeurmerk, dat constant in beweging is, staat daar garant voor. Het weerspiegelt tevens onze verantwoordelijkheid en betrokkenheid.

Voor iedereen beschikbaar

Net zoals de overheid moet garanderen dat het reguliere onderwijs toegankelijk is voor álle kinderen, ongeacht afkomst, leefomgeving of sociale klasse, zo vinden wij dat dit ook zou moeten gelden voor de diensten van onze sector; de LVSi wil die discussie nadrukkelijk voeren. Verder ondersteunen we onze leden bij hun actuele activiteiten in dit kader, al is het aan hen zelf te kijken wat het beste bij hun bedrijfsprofiel past.

Bestuur

Michel Rog
Voorzitter
Michel Rog
Wim Scholten
Penningmeester
Wim Scholten
Laura van Leeuwen
Secretaris
Laura van Leeuwen
Mariska Kloppenburg
Bestuurslid
Mariska Kloppenburg
Miraim Lensen - de Rooij
Bestuurslid
Miraim Lensen - de Rooij
Stefan de Jong
Bestuurslid
Stefan de Jong
Alexander Koppelle
Bestuurslid
Alexander Koppelle