Zoek een instituut

Voor instituten

Instituten die voldoen aan de kwaliteitscriteria van de LVSI komen in aanmerking voor het lidmaatschap en daarmee het keurmerk.

Aanmelden!

Het LVSI lidmaatschap en daarmee het keurmerk en de vermelding op de website geven ons een professioneel netwerk. Hier worden we beter van en onderscheiden we ons voor ouders van andere aanbieders. Erg belangrijk in deze tijd! AFTER'S COOL AFTER'S COOL

Lidmaatschap & keurmerk

De LVSI is een keurmerk en geen keurslijf. Dat betekent dat elk instituut zijn eigen expertise op eigen wijze gestalte geeft, eigen accenten legt en eigen specialismen herbergt.

De organisaties die aangesloten zijn bij de LVSI zijn zeer divers. Onze leden hebben achtergronden in onder meer het onderwijs, de psychologie en pedagogiek, maar ook in andere sectoren, zowel commercieel als (semi-)overheid en non-profit. Onder de aangesloten instituten zijn eenmanszaken die vanuit een begeleidingsruimte aan huis werken, tot bedrijven met meerdere vestigingen in verschillende regio’s.

 

De LVSI biedt haar leden een groot aantal voordelen:

 • vermelding op www.lvsi.nl, met een belangrijke zoekmachine voor huiswerkbegeleiding en andere diensten
 • samenwerking en overleg met branchegenoten;
 • informatie-uitwisseling over onder meer ontwikkelingen in de branche
 • het LVSI-keurmerk is een kwaliteitsgarantie en maakt uw instituut aantrekkelijker voor ouders en leerlingen
 • toegang tot een heldere, integere en onafhankelijke klachtencommissie
 • deelname aan (geaccrediteerde) cursussen en workshops
 • de LVSI bundelt de krachten en geeft instituten voor huiswerkbegeleiding een krachtige stem
 • informatieverziening aan media, politiek, relevante organisaties, ouders en scholen
 • de LVSI is gesprekspartner van het Ministerie van Onderwijs
 • deelname aan promotieactiviteiten

Waarom lid worden?

Keurmerk

Onafhankelijk

Kennispunt

Klachtencommisie

Betrouwbaar

Informatie aanmelding lidmaatschap LVSI

Zakelijke aspecten

Het kandidaat-lid dient minstens een jaar als zelfstandig ondernemer gevestigd te zijn.

Na aanmelding ontvangt u een vragenlijst over uw werkzaamheden en bedrijf. Deze vragenlijst dient u zo volledig mogelijk in te vullen en te retourneren. De door u verstrekte informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Naar aanleiding van deze informatie zal een lid van onze onafhankelijke keuringscommissie contact met u opnemen.

Kwaliteitscriteria keurmerk

Bij de aanmelding wordt informatie gevraagd over:

 • de relevantie van opleiding en ervaring van de bij het instituut werkzame docenten en begeleiders;
 • de samenwerking met scholen, docenten en andere dienstverleners binnen het onderwijs;
 • de wijze waarop de studiebegeleiding en/of het aanvullend onderwijs binnen het instituut wordt aangeboden. Belangrijke aspecten zijn: het positief motiveren van leerlingen, het hanteren van een leerlingvolgsysteem, ervaring met de leer- en gedragsproblemen, het leren studeren en het pedagogisch en didactisch beleid.
 • Zakelijke aspecten die aan de orde komen zijn onder meer de gehanteerde tarieven, de algemene voorwaarden, de overeenkomsten met opdrachtgevers en (mits aanwezig) medewerkers.
Bezoek en een persoonlijk gesprek

Belangstellenden die in aanmerking komen voor lidmaatschap krijgen een uitnodiging voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Dit gesprek vindt gewoonlijk plaats op het instituut van de betreffende kandidaat. Tijdens van dit bezoek en het gesprek zal de commissie zich een beeld vormen van de omgeving waarin leerlingen werken en de aanwezige voorzieningen.

Indien blijkt dat de organisatie inderdaad voldoet aan de door de LVSI gestelde criteria, kan het toetreden tot de vereniging en wordt het keurmerk afgegeven.

Onafhankelijkheid

De LVSi hecht veel waarde aan een duidelijke en onafhankelijke toetredingsprocedure. De criteria die gehanteerd worden voor toetreding en (her)ballotage zijn vooraf inzichtelijk en de procedure is helder en transparant. Indien u voor toetreding of tijdens de procedure toch nog vragen of opmerkingen heeft dan kunt u zich ten alle tijden tot het bestuur wenden.

Overigens geldt dat wanneer een toetredend lid wellicht concurrentie voor een reeds aangesloten lid zou kunnen vormen, dit nooit een argument is om het lidmaatschap niet te verstrekken.

Nieuws

Nieuw bestuurslid 2017

Nieuws voor instituten | 29 augustus 2016

Nieuwe LVSI leden april 2016

Nieuws voor instituten | 29 augustus 2016

LVSi-symposium

Nieuws voor instituten | 8 november 2014

Kosten

De contributie voor het lidmaatschap varieert van €159,- tot €477,- per jaar, afhankelijk van de omvang van het instituut. Het instituut zal kosteloos op de website worden vermeld en opgenomen worden in de zoekmachine.

Voor nieuwe leden wordt eenmalig een bedrag van €250,- berekend. Daarnaast wordt een eenmalig bedrag van €175,- in rekening gebracht voor de keuring.