Zoek een instituut

Voor scholen

Maatwerk

Betrouwbaarheid

Kwaliteit

Professionaliteit

Zoek een instituut met het LVSI-keurmerk bij uw school in de buurt en maak een afspraak om te zien hoe een professioneel instituut voor studiebegeleiding en huiswerkbegeleiding u werk uit handen kan nemen en de leerling beter kan presteren.

De LVSI streeft naar optimale contacten tussen de school en het huiswerkbegeleidingsinstituut. Een LVSI-instituut kan dienen als back-up, sparringpartner en samenwerkingspartner.

Instituten aangesloten bij de LVSI onderhouden constructieve contacten met scholen en werken regelmatig samen.Tegenwoordig vormt huiswerkbegeleiding of bijles steeds meer een aanvulling op de thuissituatie van de leerling. Door goede contacten met een instituut voor huiswerkbegeleiding biedt een school meerwaarde aan de ouders en de leerlingen.

Voorbeelden van samenwerking:

  • organiseren huiswerkbegeleiding en bijlessen op school
  • organiseren zomerschool
  • organiseren examentraining
  • samenwerking in het kader van passend onderwijs

Nieuws

'De sfeer kun je niet proeven en de geur niet ruiken': een middelbare school kiezen in coronatijd is niet makkelijk

Nieuws | 23 januari 2021

'De sfeer kun je niet proeven en de geur niet ruiken': een middelbare school kiezen in coronatijd is niet makkelijk

Nieuws | 23 januari 2021

Hoeveel huiswerkinstituten zijn er nu eigenlijk?

Algemeen | 29 maart 2019

Vormen van begeleiding

Alle aangesloten instituten bieden huiswerkbegeleiding (of studiebegeleiding) op individuele basis of in kleine groepen. Ook wordt bij de meeste instituten bijlessen in alle schoolvakken gegeven.

‘Op huiswerkbegeleiding’ leren leerlingen onder andere om planning en structuur aan te brengen in zijn of haar studie en is er extra aandacht voor studievaardigheden.